G5 ”Bad Apple” Hackintosh – osa 4: Peitelevy

Aion tehdä koneestani siistin ja simppelin. Siksi johdot eivät voi mennä miten sattuu kotelon sisällä, vaan ne pitää piilottaa. G5:n kotelo on onneksi tilava ja ATX-muutostyön jälkeen emolevyn alle jää reilusti ilmaa. Päätin laittaa emolevyn ympärille yhtenäisen kiiltäväpintaisen alumiinilevyn, johon emolevy näyttäisi uppoavan.

Tähän tarkoitukseen ostin Bauhausista 15mm paksua onttoa alumiinitankoa korokekiskojen materiaaliksi ja 1,5mm paksua alumiinilevyä itse peitelevyksi. Kokeilin ensin myös 0,8mm alumiinilevyllä, mutta se oli ohukaisuudestaan johtuen liian taipuisaa.

Pohjalevy

Alkuperäisen virtalähteen kotelon säästin, koska sen päälle on hyvä rakentaa, ja koska virtajohdon paikka pysyy alkuperäisenä. Kuvassa virtalähdekotelon päälle sovitetaan sitä ohuempaa, 0,8mm alumiinilevyä. Kuvassa kiiltävä pinta on ylöspäin vain kuvan vuoksi. Suojakalvo kannattaa pitää oikeaa pintaa suojaamassa kunnes projekti alkaa olla valmis.

Taustalevy 1

Taustalevy piirrettynä 1,5mm alumiinilevylle leikkausta varten. Käytin leikkaukseen Bauhausin halvinta, parikymppiä maksanutta pistosahaa. Sahattaessa metallilevyä terän liike tulee säätää melko hitaalle ja syvyyssahausliike pois (eli terä liikkuu vain ylös ja alas, eikä tee ylimääräistä ”painoliikettä”). Sahausjälki oli siistimpi kuin odotin ja viimeistelyn saattoi tehdä viilalla ja/tai hiekkapaperilla. Hiekkapaperia käytettäessä suosittelen myös paksua hanskaa.

Taustalevy 2 Taustalevy on leikattu, johdonpaikat ja 6 kpl reikiä porattu korotuspalojen kiinnitystä varten.

Taustalevy 3

Taustalevyn takapuoli. Korotuspalat ruuvattu kiinni ja liimattavia pintoja raavittu paremman kiinnityksen aikaansaamiseksi.

Tänään liimaillaan.