G5 ”Bad Apple” Hackintosh – osa 3: Ensimmäiset sovitukset

Kaikki osat etupaneelin johtosarjaa lukuunottamatta ovat kasassa ja osia saattoi eilen alkaa sovitella paikalleen.

Emon sovitus

Ruuvasin emon taustalevyynsä neljällä ruuvilla ja kokeilin paikalleen. Käytin myös näytönohjainta paikallaan, jonne se sopii juuri täsmälleen. Sovitin virtalähdettä ylähyllyn takaosaan, jonne se mahtuu juuri ja juuri korkeutensa puolesta. Koitin eilen haeskella velcro-tarra-/teippinauhaa mutta en vielä löytänyt sopivaa. Virtalähteen kiinnitän ylä- ja alapinnoistaan vain muutamalla raidalla kyseista teippiä niin, ettei se pääse liukumaan pois paikaltaan ja että sen voi helposti irroittaa tarvittaessa. Virtalähteen ylä- ja alapinnoissa ei ole valmiita ruuvinreikiä, enkä viitsi alkaa siihen sellaisia poraamaankaan. Päätin laittaa alkuperäisen levytelineen optisen aseman paikalle. Optiselle asemalle ei nykyään ole käytännössä mitään käyttöä ja jos on, käytän ulkoista asemaa.

Levytelineen sovittaminen paikalleen vaati pientä leikkaamista. Alkuperäinen optinen asema on kiinnitetty pieniin kohoumiin kotelon ylähyllyssä. Levyhylly ei aivan mahdu niiden päälle korkeutensa puolesta, joten leikkasin taaimmaisten kohoumien sisäsyrjästä muutaman millin pois ja levyhylly sopii hienosti. Kotelon ylähyllyyn pitää vielä porata kolme reikaa levyhyllyn kiinnitystä varten.

Levyhylly

G5:n takatuulettimien kotelointi ja säleikkö ovat niin tyylikkäät, että päätin käyttää niitä projektissa. Vaihdoin tuulettimien tilalle Fractal Designin 92mm tuulettimet ja suljin kuoret. Tuuletincombo tulee koneessa nyt etupaneeliin. Takapaneeliin tulevat Antec-vesijäähdytyksen 120mm tuuletin ja ritilä.

Kierrätetty coolercombo

Coolercombon sovitusSeuraavaksi pitäisi saada virtalähteen ja levytelineen asennus valmiiksi, että ylähyllyn saisi kiinnitettyä paikalleen. Vasta sitten pääsee miettimään emon lopullista kiinnitystä ja suunnittelemaan emon vasemmalle puolelle tulevaa johdot peittävää alumiinilevyä.