G5 ”Bad Apple” Hackintosh – osa 2: kotelo

Alkutilanne viime viikolla. Huippusiisti G5, jonka sisällä melkein kaikki alkuperäinen. Levy ja muistit puuttuivat, mutta jokseenkin kaikki muu oli paikallaan.

G5

Lukaisin netistä erään step-by-step ohjeen G5:n purkamisesta. Mitään ihmeempää siihen ei liittynyt, mutta pari vinkkiä oli hyvä lukea. Kyljen lukitusmekanismin purkamisen vaiheet oli hyvä tietää etukäteen.

G5 tyhjänä

Laitoin hopeiseen omenaan annetaan-ilmoituksen purkuosista. Niille löytyi tuota pikaa noutaja, joka toi vaihdossa kaksi pakettia kahvia ja domino-keksejä. Hyvä diili. Rahallista arvoa noilla osilla kun ei enää ole, mutta projektikäyttöön nekin kelpaavat.

The Laser Hiven G5-muutoskitit tulivat postitse alle viikossa tilauksesta. Osat olivat juuri mitä pitikin. Siistit, laadukkaat ja viimeistellyt. Asennusohjetta vilkaisten takaseinän leikkausmerkinnät teki helposti, samoin itse leikkauksen. Nettiohjeissa puhutaan yleensä Dremelistä, mutta helpommin työ kävi kulmahiomakoneella. Moni on kirjoittanut käyttäneensä takaseinään jopa 25 Dremel-laikkaa ja monta tuntia, mutta kulmahiomakoneella  työ hoitui kolmessa minuutissa, eikä laikkakaan varmasti kulunut milliä enempää. Dremlin jälki voi olla siistimpi, mutta leikkauskohdat jäävät piiloon, joten väliäkö tuolla.

G5 Laser Hiven osien asennuksen jälkeenKuvassa ”120mm fan backplate kit” asennettuna. Emon alle tuleva pleksilevy odottaa vielä asennustaan.

Etupaneelin johtosarja on jo matkalla Suomeen. Emo, näytönohjain ja vesijäähdytys ovat nekin postissa. Prosessori, muistit, virtalähde, 1TB-varastolevy ja käyttiksen SSD-levy odottavat vain asennusta.