G5 ”Bad Apple” Hackintosh – osa 1

Power Mac G5

Jotain uutta pitkästä aikaa.

Rakensin viime keväänä omaksi ilokseni vanhasta Power Mac G4 Quicksilver -kotelosta mATX-PC:n. Projekti oli pieni ja suhteellisen vaivaton, mutta lopputulos sai miettimään isompaa ja hienompaa.

Pitkin kesää olen lukenut erilaisia G5-modausohjeita ja projektipäiväkirjoja. Mitä muut ovat rakentaneet, kuinka, mistä komponenteista ja niin edelleen. Iso kuva alkoi hahmottua muutama viikko sitten ja nyt uusi projekti on käynnistynyt.

Aluksi ostin huippusiistin G5-kotelon, jota olen parina iltana tyhjentänyt ja siivonnut. Tilasin mATX-muunnossarjat The Laser Hivesta Englannista ja etupaneelin johtosarjan Saksasta. Osa käytettävistä komponenteista löytyy jo valmiiksi, osa on tulossa muualta.

Miksi kaikki tämä vaiva? Koska Power Mac G5 ja Mac Pro ovat tyylikkäimmät tietokonekotet jotka tiedän, ja koska oikein valituista komponenteista saa rakennettua OS X:ää pyörittävän ”Hackintosh Mac Pron” kolmanneksella oikean Mac Pron hinnasta. Kun näihin lisätään rakentamisen ja onnistumisen riemu, on syitä jo riittävästi.

Sarja jatkuu sitä mukaa kun projekti etenee.